Skip to main content

Historie

In 1968 opende het eerste verpleeghuis speciaal voor reumapatiënten haar deuren aan de Van Beethovenlaan 60. In onze lange historie zijn ruimte voor therapie en faciliteiten voor bewegen erg belangrijk. De bedden stonden op zalen met vier of zes bedden, eenpersoonskamers waren een uitzondering.

Historie

In de loop van de jaren hebben medische ontwikkelingen, medicijnen en ook orthopedische ingrepen en hulpmiddelen ervoor gezorgd dat reumapatiënten gewoon thuis kunnen blijven wonen. Een goede ontwikkeling. Daardoor werd het aantal reumapatiënten dat in aanmerking kwam voor opname in het verpleeghuisdeel van de locatie veel kleiner. Het verpleeghuis voor reumapatiënten heette inmiddels in de volksmond het reumahuis of RRR. In de loop van de tijd werd veel ervaring opgedaan binnen RRR met het verplegen en behandelen van patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat. En zo werden geleidelijk aan ook andere patiëntgroepen behandeld en verzorgd.

Ontstaan van Transmitt revalidatie

In augustus 2017 vond er een bestuurlijke fusie plaats van Stichting Fundis en Stichting Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). Partijen gingen vervolgens een samenwerking aan met zorgorganisatie Aafje om gezamenlijk een nieuwe keten voor CVA-zorg te ontwikkelen. CVA-zorg staat voor Cardio Vasculaire Aandoeningen. Dat resulteerde medio 2018 tot de oprichting van een nieuw revalidatiebedrijf: Transmitt revalidatie.

Van RRR naar de State Hillegersberg

Transmitt revalidatie is gehuisvest in de State Hillegersberg, de nieuwe naam voor het pand aan de Beethovenlaan 60. Om de locatie toekomstbestendig te maken, is het huidige pand volledig aangepakt. Delen zijn gesloopt en in plaats daarvan is er verbouwd en is een gedeelte nieuwbouw gerealiseerd.

Revalideren in de State Hillegersberg

Wij maken uw revalidatieverblijf zo prettig mogelijk dankzij onze oefen- en behandelruimtes op de afdeling en op de begane grond, doorlopende bezoektijden en het gratis gebruik van draadloos internet. Ook zorgen we ervoor dat u iedere dag vers bereide maaltijden kunt nuttigen.

Transmitt historie | Ligging

LIGGING

In de wijk Hillegersberg, in het noorden van Rotterdam, vindt u aan de Van Beethovenlaan 60 de State Hillegersberg.

Transmitt historie | Faciliteiten

FACILITEITEN

Binnen de State Hillegersberg zijn er diverse behandelruimten en mogelijkheden, waaronder 2 oefenzalen en een fitnessruimte.

Transmitt historie | Bereikbaarheid

BEREIKBAARHEID

Bezoek is altijd welkom. Wel vragen we u rekening te houden met eet-, rust- en behandeltijden.