Renovatie en (her)bouw

Het pand de State Hillegersberg is een functioneel gebouw. Maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen die vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De State Hillegersberg wordt daarom helemaal toekomstbestendig gemaakt. Beoogd is een duurzaam gebouw waarbij hergebruik van materialen en toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke materialen het uitgangspunt is. Op het dak komen zonnepanelen. Verder is het streven dat het gebouw gasloos wordt.

Dit is slechts een impressie. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wat gaat er gebeuren?

  • De State Hillegersberg bestaat momenteel uit 2 gebouwen die met elkaar verbonden zijn via loopgangen. Het oudste deel van het pand wordt gesloopt tot op het zogenaamde constructieve geraamte. Dit wil zeggen dat alleen de fundering, vloeren en kolommen behouden blijven. Deze worden als basis gebruikt voor een nieuwe indeling en een nieuwe gevel. In dit deel komen 1-kamerappartementen met eigen sanitair voor revalidanten van Transmitt revalidatie en voor cliënten van Zorgpension. Ook wordt een aantal ontmoetingsruimten, huiskamers en revalidatieruimten gerealiseerd.
  • Het jongere gebouw wordt volledig gesloopt en herbouwd. In dit gebouw worden 2-kamerappartementen met eigen sanitaire voorzieningen gerealiseerd voor bewoners die langdurige zorg van WelThuis ontvangen.
  • Op de begane grond worden nieuwe therapie- en behandelruimten ontwikkeld. Zo komt er een ruime oefenzaal, fitnesszaal en gespreksruimten die de behandelaren van Goudenhart gaan gebruiken. Ook wordt een brasserie gerealiseerd waar maaltijden genuttigd kunnen worden in een prettige sfeer. 
  • Er is een interieurarchitect geselecteerd met wie de inrichting en aankleding van het gebouw verder uitgewerkt gaat worden. Uitgangspunt is dat kleuren en materialen bijdragen aan het herstel en welbevinden van revalidanten, cliënten, gasten en bewoners (Healing Environment).

Selectieproces aannemer

In de laatste maanden van 2018 zijn de sloop- en demontagewerkzaamheden en alle bouwkundige-, elektrotechnische- en werktuigbouwkundige werkzaamheden in de vorm van een aanbesteding ‘op de markt gezet’. Dit heeft geleid tot een selectie van bouwpartijen. Omdat we een zorgvuldig selectieproces uitermate belangrijk vinden en we bij de selectie van een betrouwbare partij ook rekening moeten houden met krapte op de arbeidsmarkt en de beschikbaarheid en stijgende kosten van bouwmaterialen, duurt het proces langer dan vooraf was ingeschat. De komende weken gaan we verder in gesprek met de beoogde aannemer en installateurs. Dit betekent dat de eerste werkzaamheden later beginnen dan eerder was aangegeven en voorzien.

Voorbereidende werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden starten nu naar verwachting april 2019. Onder voorbereidende werkzaamheden moet gedacht worden aan werkzaamheden binnen het pand zoals het omleggen van bestaande leidingen, het aanleggen van nieuwe bekabeling voor de brandmeldinstallatie, het verplaatsen van de centrale entree, het verhuizen van een aantal kantoren en het verplaatsen van de behandelruimten van de fysiotherapeuten. Daarnaast is de afgelopen weken door alle gebruikers van het pand al hard gewerkt aan het opruimen van overbodige materialen.

Planning sloopwerkzaamheden

De eerste ‘zichtbare’ sloopwerkzaamheden - het verwijderen van de lage loopverbinding op de begane grond richting huisartsenpraktijk Bergse Bos en het demonteren van de loopverbinding op de eerste etage (voormalig kantoorgedeelte) - vinden naar verwachting het 2de kwartaal van 2019 plaats. Hierbij moet direct het voorbehoud gemaakt worden dat dit mede afhankelijk is van de afspraken die de komende weken gemaakt worden met de beoogde aannemer en installateurs. Zodra meer detailinformatie bekend is, worden (direct) betrokkenen hierover geïnformeerd.

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden worden zoals gezegd gefaseerd uitgevoerd, zodat de zorg op locatie kan worden gecontinueerd. Tijdens de werkzaamheden wordt er alles aan gedaan om de overlast voor bewoners, revalidanten en omwonenden tot een minimum te beperken. Naar verwachting is eind 2020 een volledig vernieuwd en getransformeerd pand gerealiseerd. Na oplevering zijn 28 Zorgpension plaatsen, 60 plaatsen voor Transmitt revalidatie en 48 plaatsen langdurige zorg voor bewoners van WelThuis beschikbaar.

Revalideren in de State Hillegersberg

Wij maken uw revalidatieverblijf zo prettig mogelijk dankzij onze oefen- en behandelruimtes op de afdeling en op de begane grond, doorlopende bezoektijden en het gratis gebruik van draadloos internet. Ook zorgen we ervoor dat u iedere dag vers bereide maaltijden kunt nuttigen.

Revalidatie

ONZE LOCATIE

De State Hillegersberg is een locatie waar inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal organisaties dat actief is binnen de locatie.

LIGGING

In de wijk Hillegersberg, in het noorden van Rotterdam, vindt u aan de Van Beethovenlaan 60 de State Hillegersberg. 

BEREIKBAARHEID

Bezoek is altijd welkom. Wel vragen we u rekening te houden met eet-, rust- en behandeltijden.