Renovatie en (her)bouw

Het pand de State Hillegersberg is een functioneel gebouw. Maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen die er vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De State Hillegersberg wordt daarom helemaal toekomstbestendig gemaakt.

Plannen

Het huidige pand wordt volledig aangepakt. Delen worden gesloopt en in plaats daarvan wordt nieuwbouw gerealiseerd. Vertegenwoordigers van de binnen de State Hillegerberg actieve organisaties en andere huurders zijn hier nauw bij betrokken. Ook worden omwonenden van de plannen op de hoogte gehouden.

Studio’s

Het oudere deel van het pand wordt gesloopt tot op het zogenaamde constructieve geraamte. Dit wil zeggen dat alleen de fundering, vloeren en kolommen behouden blijven. Deze worden als basis gebruikt voor een nieuwe indeling en een nieuwe gevel. In dit deel van het pand komen 1-kamer studio’s met eigen sanitair voor revalidanten van Transmitt revalidatie en voor gasten van Zorgpension. Ook wordt een aantal ontmoetingsruimten, huiskamers en revalidatieruimten gerealiseerd.

2-kamerappartementen

Voor het jongere gebouw wordt volledige sloop en vervolgens nieuwbouw overwogen. In dit gebouw worden 2-kamerappartementen met eigen sanitaire voorzieningen gerealiseerd voor bewoners die langdurige zorg nodig hebben.

Plannen begane grond

Op de begane grond worden nieuwe therapie- en behandelruimten ontwikkeld. Zo komt er een ruime oefenzaal, fitnesszaal en gespreksruimten. Ook wordt een brasserie gerealiseerd waar maaltijden genuttigd kunnen worden in een prettige sfeer.

Beoogde planning

  • Januari 2019 start de renovatie die uitgevoerd wordt in 3 fasen.
  • Eind 2020 staat er een volledig vernieuwd pand.

Revalideren in de State Hillegersberg

Wij maken uw revalidatieverblijf zo prettig mogelijk dankzij onze oefen- en behandelruimtes op de afdeling en op de begane grond, doorlopende bezoektijden en het gratis gebruik van draadloos internet. Ook zorgen we ervoor dat u iedere dag vers bereide maaltijden kunt nuttigen.

Revalidatie

ONZE LOCATIE

De State Hillegersberg is een locatie waar inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal organisaties dat actief is binnen de locatie.

LIGGING

In de wijk Hillegersberg, in het noorden van Rotterdam, vindt u aan de Van Beethovenlaan 60 de State Hillegersberg. 

BEREIKBAARHEID

Bezoek is altijd welkom. Wel vragen we u rekening te houden met eet-, rust- en behandeltijden.