Renovatie en (her)bouw

Het pand de State Hillegersberg is een functioneel gebouw. Maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen die vandaag de dag aan gebouwen worden gesteld. De State Hillegersberg wordt daarom helemaal toekomstbestendig gemaakt. Beoogd is een duurzaam gebouw waarbij hergebruik van materialen en toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke materialen het uitgangspunt is. Op het dak komen zonnepanelen. Verder is het streven dat het gebouw gasloos wordt.

Wat gaat er gebeuren
Selectieproces aannemer

Dit is slechts een impressie. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Fase 1 is afgerond 

Juni 2020 is Transmitt revalidatie verhuisd van het Strauss gebouw naar het opgeleverde bouwdeel. Om een impressie te geven van hoe dit bouwdeel eruit ziet kunt u klikken op deze link. 

Fase 2 is begonnen. Het oude Strauss gebouw zal eerst tot op het skelet gesloopt worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in gang gezet. Na de sloop zal de opbouw beginnen. 

De verwachting is dat het Strauss gebouw in februari 2021 gereed is. Transmitt zal dan verhuizen naar de definitieve setting. 

Een renovatie van een gebouw brengt altijd overlast met zich mee. Uiteraard proberen wij u tijdig en zo goed mogelijk te informeren over deze werkzaamheden. Er kunnen in de komende periode echter situaties ontstaan die onverwacht toch net anders lopen dan op voorhand bedacht of afgestemd. We doen ons uiterste best om dit zo veel als mogelijk te voorkomen en wij vragen uw begrip voor deze situatie!

Wat gaat er verder gebeuren?

  • De State Hillegersberg bestaat momenteel uit 2 gebouwen die met elkaar verbonden zijn via loopgangen. Het oudste deel van het pand wordt gesloopt tot op het zogenaamde constructieve geraamte. Dit wil zeggen dat alleen de fundering, vloeren en kolommen behouden blijven. Deze worden als basis gebruikt voor een nieuwe indeling en een nieuwe gevel. In dit deel komen 1-kamerappartementen met eigen sanitair voor revalidanten van Transmitt revalidatie en voor cliënten van Zorgpension. Ook wordt een aantal ontmoetingsruimten, huiskamers en revalidatieruimten gerealiseerd.
  • Het jongere gebouw wordt volledig gesloopt en herbouwd. In dit gebouw worden 2-kamerappartementen met eigen sanitaire voorzieningen gerealiseerd voor bewoners die langdurige zorg van WelThuis ontvangen.
  • Op de begane grond worden nieuwe therapie- en behandelruimten ontwikkeld. Zo komt er een ruime oefenzaal, fitnesszaal en gespreksruimten die de behandelaren van Goudenhart gaan gebruiken. Ook wordt een brasserie gerealiseerd waar maaltijden genuttigd kunnen worden in een prettige sfeer. 
  • Er is een interieurarchitect geselecteerd met wie de inrichting en aankleding van het gebouw verder uitgewerkt gaat worden. Uitgangspunt is dat kleuren en materialen bijdragen aan het herstel en welbevinden van revalidanten, cliënten, gasten en bewoners (Healing Environment).

Parkeren

Sinds kort is het parkeerterrein achter Mozart vergroot. Dit is gedaan om de tijdelijk verhoogde parkeerdruk o.a. veroorzaakt door de “bouwbusjes” op te kunnen vangen.

Hoewel dit niet op het wegdek is aangegeven, is het de bedoeling om aan 2 zijden haaks op de rijrichting te parkeren. 

Wanneer dit gebeurt, maken we optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Alvast dank voor uw medewerking!

Bereikbaarheid de State

Onderstaand informeren wij u over de bereikbaarheid van de verschillende bedrijven binnen de State.

Transmitt revalidatie | Revalidatiezorg

Algemeen
088 023 47 34
revalidatie@transmitt.nl

Opnames/transfer
088 023 47 34
transfer@transmitt.nl

Goudenhart | Behandeldienst artsen & (para)medici

Secretariaat
088 023 47 82
secretariaatdestate@goudenhart.nu

Fax
088 023 47 84

Welthuis | Langdurige zorg

Algemeen
088 426 21 92
destate-wlz@welthuis.nl

Opnames/transfer
088 426 21 92
destate-wlz@welthuis.nl

Cofinimmo 

De renovatie van de State Hillegersberg wordt mogelijk gemaakt door zorgvastgoedbedrijf Cofinimmo. Meer informatie over dit bedrijf vindt u op de website van Cofinimmo of op Skipr.

Revalideren in de State Hillegersberg

Wij maken uw revalidatieverblijf zo prettig mogelijk dankzij onze oefen- en behandelruimtes op de afdeling en op de begane grond, doorlopende bezoektijden en het gratis gebruik van draadloos internet. Ook zorgen we ervoor dat u iedere dag vers bereide maaltijden kunt nuttigen.

Revalidatie

ONZE LOCATIE

De State Hillegersberg is een locatie waar inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal organisaties dat actief is binnen de locatie.

Ligging

LIGGING

In de wijk Hillegersberg, in het noorden van Rotterdam, vindt u aan de Van Beethovenlaan 60 de State Hillegersberg. 

Bereikbaarheid

BEREIKBAARHEID

Bezoek is altijd welkom. Wel vragen we u rekening te houden met eet-, rust- en behandeltijden.

transmitt revalidatie