Revalidatieproces

Wij begrijpen dat een ziekenhuisopname en het daarop volgende revalidatieproces erg ingrijpend kan zijn voor u en uw naasten. Daarom zorgen wij samen met het ziekenhuis voor een soepele overgang naar uw verblijf bij ons. Wij stemmen uw behandeling af met u én met de specialist die u heeft behandeld in het ziekenhuis. Natuurlijk houden we rekening met uw mogelijkheden.

Bloemen op tafel

Revalidatieplan

Uw persoonlijke revalidatieplan vormt de basis voor uw revalidatietraject. In dit plan zijn uw zorg- en behandeldoelen vastgelegd. De behandelaren starten met behandelen op verwijzing van de arts. Gedurende de eerste weken van uw revalidatie verrichten de behandelaren diverse onderzoeken om uiteindelijk samen met u realistische behandeldoelen te kunnen stellen. In het revalidatieplan beschrijven wij naast uw revalidatiedoelen, uw voorlopige ontslagdatum, hoeveel en welke behandelingen u nodig heeft en wanneer wij de voortgang van uw revalidatietraject bespreken.

Elektronisch dossier

Uw revalidatieplan is onderdeel van het elektronisch dossier. Hierin staat belangrijke informatie zoals uw diagnose en revalidatievraag, uw medicatie, wie uw eerste contactpersoon is en afspraken over hoe we mogen handelen bij reanimatie.

Optimaal herstel

Een verblijf bij Transmitt revalidatie staat volledig in het teken van revalideren, 24 uur per dag. Dit betekent dat alle activiteiten en zelfs de rustmomenten ervoor zorgen dat u optimaal herstelt. U wordt getraind om uw dagelijkse activiteiten zo goed als mogelijk zelfstandig weer uit te voeren. Onze deskundige medewerkers stimuleren, coachen en activeren u waar nodig tijdens uw verblijf. U leert bijvoorbeeld opnieuw lopen, bewegen en slikken.

Duur van uw verblijf

Een verblijf bij Transmitt revalidatie is een tijdelijke opname. De opnameduur is afhankelijk van uw aandoening en uw herstelmogelijkheden. In samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde en eventueel de revalidatiearts wordt de opnameduur vastgesteld. Gemiddeld duurt een opname 40 dagen bij Transmitt revalidatie. Uiteindelijk is het doel dat u zo goed mogelijk herstelt om thuis te kunnen functioneren. 

Hoe komt u in aanmerking?

Voor revalidatie met verblijf bij Transmitt revalidatie heeft u een verwijzing van een arts en een indicatie nodig. Klik hier om meer te lezen over kosten en verwijzingen

Meer weten

Wilt u meer weten of heeft u interesse in een rondleiding? Stel uw vraag via transfer[a]transmitt.nl of bel ons op 088-0234734.

CVA ketenzorg

Meer weten over CVA-ketenzorg in Rotterdam? Kijkt u dan op de site van Rotterdam Stroke Service (RSS).

style

Revalideren bij Transmitt revalidatie

U verblijft bij ons in een warme omgeving en met persoonlijke aandacht. Aandacht voor u, maar ook voor de mensen die direct om u heen staan.

Revalidatie | revalidatieproces

REVALIDATIE

Transmitt revalidatie biedt neurologische revalidatiezorg aan mensen die door hun leeftijd of aandoeningen kwetsbaar zijn en langer de tijd nodig hebben om te herstellen.

Locatie | revalidatieproces

LOCATIE

Transmitt revalidatie biedt Geriatrische revalidatiezorg (GRZ), revalidatie met een vv9b, Klinische revalidatie, ambulante zorg en poliklinische revalidatie.

Over Transmitt | revalidatieproces

OPNAMEDAG

Wat kunt u verwachten op de dag van opname bij Transmitt revalidatie?